keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Valmistautumista Ravintolapäivään

Jeppis jee! Nyt muuten tuli kerrankin aika hyvää leipomusta. Päätimme ensimmäistä kertaa osallistua Ravintolapäivään perustamalla oman pop up -ravintolan. Tytär kaverinsa kanssa lupautui olemaan "ravintoloitsijana". Meille muille lankesi ruokalistan suunnittelu ja ruokien valmistus. Ok.

Toiveena oli ainoastaan browniet. Halusin myös jotenkin käyttää kauden vihanneksia. Ruuan pitää olla edullista ja maukasta. Tästä alkoi tuotekehittely. Uuni kuumaksi ja leipomaan :-)


Tässä tulee:
Ravintolapäivä 16.11.2013
Pop up -ravintola June's
Kampin kauppakeskuksen ja Forumin yhdyskäytävällä Punnitse&Säästä -myymälän edustalla klo 12-15 tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Tässä ravintoloitsijat:

Listalla:
Bataatti-linssipata
Siemenleipä
Punajuuri-suklaa -browniet
Teetä (laatu/maku tarkentuu myöhemmin)

Reseptit (tällä hetkellä, voi vielä hieman muuttua):

Bataatti-linssipata (noin neljälle)

1 bataatti (noin 580 g)
1,5 dl punaisia linssejä
1 sipuli
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Kookosöljyä

Huuhtele linssit useaan kertaan. Kuori ja pilko bataatti ja sipuli reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja sekoita kasvisliemikuutio siihen. Paista kevyesti (freesaa) bataatti ja sipuli kookosöljyssä. Kaada kuuma kasvisliemi bataatin ja sipulin joukkoon. Lisää linssit. Hauduta kypsäksi. Mausta oman maun mukaan, esimerksi valkosipuli, erilaiset yrtit, tuorejuusto. Pataan voi laittaa myös hiukan tomaattipyrettä.

Siemenleipä 
Tämän ohjeen otin Monkey Food -blogista http://monkeyfood.net/category/leipaa/
Olen muokannut ohjetta:

2,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavan- tai chiansiemeniä (pellava voi joskus olla kitkerää)
1-1,5 dl hasselpähkinää, manteleita tai pähkinäsekoitusta (erilaisia pähkinöitä ja rusinoita)
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 rkl psylliumjauhoa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
3 rkl kookosöljyä
3,5 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy sekoita siihen siirappi ja vesi. Sekoita neste kuiviin aineisiin ja sekoita. Seoksesta tulee paksu. Kaada taikina leipävuokaan ja jätä tekeytymään pariksi tunniksi.

Paista uunin keskiosassa 175 asteessa ritilän päällä n. 20 minuuttia. Ota leipä ulos, kumoa vuoastaan ritilälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on kypsä, kun siitä kopsutellessa lähtee kumea ääni. Anna jäähtyä ja viipaloi.

Punajuuri-suklaa -browniet
Tämä ohje on alun perin Viljavapaa keittiö -blogista porkkanakaun ohje http://viljavapaa.blogspot.fi/2012/03/makeaa-leipomusta-porkkanasta.html

Tätäkin olen muunnellut. Vaihdoin porkkanat punajuuriin ja lisäsin taikinaan sulatettua kaakaomassaa. Tuli suklaista! 

4 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
100 g kaakaomassaa
4 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
300 g (5 dl) punajuuriraastetta
3 tl vaniliinisokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele irtopohjallinen kakkuvuoka ja vuoraa se kookoshiutaleilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu voi ja kaakaomassa. Sekoita pohjan kuiva-aineet keskenään ja vatkaa ne kevyesti yhteen kananmunaseoksen kanssa. Lisää vielä punajuuriraaste, sekoita ja sitten taikina onkin valmis vuokaan ja uuniin! 

Paista pohjaa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Mikäli kakku meinaa tummua liikaa ennen kypsymistä, jatka paistamista peittämällä kakkuvuoka leivinpaperilla. Tarkista kypsyys tikulla ennen kakun poisottoa uunista. 

Kun pohja on jäähtynyt, voit ripotella kakun päälle tomusokeria.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaapissa levättyään. :) 

Kaikki ovat gluteenittomia :-)

Tervetuloa lauantaina maistelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti